Hur gör man tomten glad i år?

Julen ska vara en tid för återhämtning och lycka. Men för många innebär den en tid med stora förväntingar som skall införlivas och stress för att kunna ge andra det som de hoppas på. Vissa sitter ensamma och önskade att de hade andra som förväntade sig något av dem, och andra vill helst slippa alla krav som de är nedtyngda med. Om alla dock tog ansvar för sin egen vilja och hur vi ska förhålla oss till alla dessa förväntningar skulle vi kunna njuta av julen.

Att njuta av det som inträffar är en gåva som är ofantligt stor. En gåva som kanske inte kommer av sig själv utan hela tiden måste bearbetas och utvecklas. Att känna sina egna önskemål är inget som kommer av sig självt.

Barn är oftast ganska konservativa. De vill gärna att allt ska vara som det brukar. Idag lever allt flera människor utanför den traditionella kärnfamiljen, vilket inneburit att många barn har blivit väldigt anpassningsbara. Julen är på ett sätt hos pappa och på ett annat sätt hos mamma.

Att man skall vara snäll vet många barn som har tagit fasta på detta just innan jul för att få sina julklappar. Jag tycker att vi alla skall göra en kraftansträngning denna jul. Ta vara på några av denna julens fria dagar och använda dem för att vara snälla mot varandra, och inte minst mot er själva. Då blir nog tomten glad!

Nina

En kommentar

  1. Lo

    Det var goda råd =)
    Kram Lo

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: