Bread and Books

Bland de fattigaste barnen och ungdomarna på den etiopiska landsbygden arbetar organisationen 3D-hope for tomorrow .

3D grundades inte av någon miljardär, inte ens av en miljonär. 3D grundades av fattiga människor vars enda källa till rikedom bestod i en stor kärlek till sina medmänniskor och en stark övertygelse om att det är möjligt att skapa en bättre framtid för Etiopiens barn. Genom att kvinnorna och männen i 3D generöst har delat med sig och klokt förvaltat de resurser de har så har de lyckats skapa nya möjligheter för de unga.

3D driver i dag skolor dit drygt 11 000 elever kommer dagligen för att få en grundläggande utbildning. Barn i vars hem det sällan finns mat får varje dag te och bröd under skolans frukosttimme.

Eldsjälarna inom 3D har med sitt uppoffrande arbete och helhjärtade engagemang visat att förändring är möjlig! Organisationen som är religöst och politiskt obunden har under årens lopp kommit att få folkets förtroende. Deras arbete har inspirerat människor på alla nivåer i det etiopiska samhället vilket har gjort att de fått nya resurser i form av ekonomiskt bidrag att förvalta.

Vi har träffat några av dessa eldsjälar och mötet med dem berörde oss starkt. Deras envisa tro på och praktiska arbete för en bättre framtid för Etiopiens barn föder även hos oss en övertygelse om att förändring är möjlig. En av kvinnorna , Maria, påminner oss ständigt om att det viktiga inte är hur mycket man ger utan att man ger från hjärtat. Varje gåva från hjärtat, hur liten den än är gör stor skillnad! Vi vet att det är sant, vi har ju sett det ske, i Wondo, Awassa, Gallo.

 &

BREAD AND BOOKS

Vi är två kvinnor som har en dröm i våra hjärtan. Vår dröm är att bygga ett bibliotek till skolbarnen i Wondo. Vi tror att vägen till en framtid där Etiopiens barn lever i en rättvis demokrati skapas genom att vi ger barnen: ”kärlek, närande föda och ord”. Vi vet att kärleken finns, att skolbarnen i Wondo får omsorg, te och bröd!Vi vet också att de omges av kloka vuxna, av duktiga lärare.

Vad vi vill är att skänka dem ord! Vi vet att det på denna plats där 3000 elever går i 3D:s skolor nästan inte finns några böcker alls. Vi tror att om dessa ungdomar ska rustas för att kunna kämpa för ett demokratiskt samhälle där alla får äta sig mätta, där alla människor har samma värde och rättigheter, ja då behövs det böcker och bildning!

Vi drömmer därför om att bygga ett bibliotek i Wondo. Vi vill bygga ett bibliotek och fylla hyllorna med böcker som kan få inspirera, öka kunskaperna och föda drömmar hos de 3000 barnen.

Vi vet att detta är möjligt, men vi kan inte göra det själva, det krävs ett ”tillsammans”! Vi vet att det är möjligt men vi behöver er!

Om vi ger lite från vårt hjärta och ni ger lite från ert, ja då kommer hylla efter hylla att fyllas av böcker i Wondos bibliotek!

With Love and Yoy

Lo & Nina

Bankgiro 5798-4213 märkt med ”Biblioteket”

3D Hope har öppnat ett eget konto för biblioteket. Varje krona till detta konto går direkt till bokinköp i Wondo. Nu önskar vi bara att så många som möjligt vill vara med!

Annonser

 1. Pernilla

  Så bra! Böcker är så viktigt. Så glad jag blir av tanken på att ert initiativ kan ge barn möjlighet att ta sig in i böckernas värld. Barn som kanske inte haft den möjligheten annars.

  Kram
  Pernilla

  • Lo

   Tack Pernilla!
   Vi tror att böcker kan öppna dörrar till så många världar,dels genom att vi tillägnar oss fakta som ger oss användbara verktyg i världen, dels genom fantasin som ger våra drömmar näring och som i böckerna värld låter oss möta människor vi aldrig annars hade haft glädjen att få träffa. Möten som faktiskt kan förändra liv!
   Kram Lo

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: