Hjärtat mitt

Läser innan jag ska sova några rader i Ordspråksboken.

”Framför allt som ska bevaras ska du bevara ditt hjärta, för från det utgår livet.”

Bless You!

Lo

bild:Aeris
Annonser

 1. Tänkvärt och vackert. Ord vi ständigt behöver ha med oss.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  • Nina

   Hej Birgitta och tack för svaret. Härligt att hitta en själavän från Bohuslän … en glädje spridare, som hittar det fina i det lilla. Det älskar jag! Paolo Coelhos ”Alkemisten” är ett slags bibel för mig, liksom norska filosofen Arne Ness tänkvarda tankar. Hur livet är en resa, där vi med tiden kommer tillbaka dit där vi började resan – lite äldre, lite klokare – och har vi tur, hittar vi skatten í det liv som vi lever – i små aldagliga saker. Så som i trädgården, som är en oäntlig skattekälla, som lever med alla fyra årstider och berättar om livet på sitt sätt.

   Önskar dig allt gott i vinterkylan!

   Kram Nina

 2. Lo

  Så fint Nina!Visst är det så att hjärtat är en trogen vän, en trogen vän som vi ska vara rädda om. Vi behöver nog dra oss undan larmet ibland för att höra de tilltal som viskas i hjärtat. Och nu i Alla hjärtans dag tider precis som du skriver skulle vi ta en stund för att bli uppmärksamma på alla de dyrbara hjärtan vi har runt oss.
  Kramar
  Lo

 3. Nina

  Tack Lo för dessa välbehövda ord idag. Jag har tänkt mycket om detta det senaste. Hur viktigt det är att vi lyssnar på vårt lilla hjärta och tar till vara det som det berättar till oss.

  Att vara vän med sig själv. Att glädjas åt om den unika personen man är. Att växa hand i hand med sitt hjärta och glädjas åt för varje dag man reser tillsammans – både i vått och tort. Ja, även vått. Alla motgångar som vi klarar av oss, gör oss stärkare tills nästa gång.

  Vårt hjärta. Den är en trogen vän – som en hund. Oansätt vad man gör, finns den där och väntar att vi ger den lite upmärksamhet.

  Lika barn leker bäst. Så är det även med hjärtan. Pengar har än så länge inte gjort någon rik. Vänner, familj – all detta livets lilla (som man så ofta tar för givet) – det är något som gör en rik på riktigt.
  Det är dessa saker som är hjärtesak för vårt hjärta.

  Jag önskar därför, nu när all hjärtans dag närmar sig, att vi alla skulle sitta ner en stund med vårt hjärta och ta en ordentlig pratstund. Fråga, hur mår du egentligen min vän? Att vi skulle tänka lite extra om alla andra hjärtan som gör oss rika på riktigt och visa det till varandra.

  Ett leende eller några fina ord, kostar inget – men kan göra ett annat hjärta glad för en god stund. Dessutom, det är dessa saker, som får även vårt eget hjärta att må bra!

  Kram
  Nina

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: