Off and away!

Congratulations!

Today is your day.
You are off to Great Places!
You are off and away!

You have brain in your head.
You have feet in your shoes.
You can steer yourself
Any direction you choose.
You are on your own.
And you know what you know.
And YOU are the guy who will decide where to go.
Dr.Seuss

LOVE!

Lo

httpv://youtu.be/ahv_1IS7SiE

Annonser

 1. Lo

  Si,starka ord,låt dem få vara uppmuntrande =) Det ÄR så att ”you are the guy who decide where to go” och just i detta beslut är du ”on your own”. När vi bestämt vart vi ska gå kan vi bara ta ett steg i taget. Ibland önskar vi att vi kunde ta trippla steg och komma fortare fram, men hur vi än gör så kan vi bara ta ett steg i taget och i detta är livet klokt. Ibland trillar vi rejält längs vägen även om vi bara tagit ett steg,för vi trampar snett, går fel. Därför behöver vi VARANDRA! Vi behöver varandra på livets stigar. Vi behöver varandra för att kunna fråga till råds när vi står vid en crossroad. Vi behöver en vän som ropar Heja på! när det går tung i uppförsbacken.En vän som skriker: du går åt fel håll!En vän som skrattar med oss när stegen är lätta!Valet är vårt eget, men vi behöver varandra!

  Kram Lo

  • Sant igen min vän. En vän som klarar även dessa ”Lilla My” dagar. När man sitter sig vid datorn efter att har städat ett kaosaktigt hus i 38 graders feber. Lilla My som går runt och tänker – vad i all världen steg tar jag nu? Eller, så fort detta vardagliga är på plats – skall jag ta tag i det andra. Det gör man också, men allt detta andra tar sin del av energi. Därmed behövs det en god vän, kombinerad med gemensam vilja och tro.

   Just nu tänker jag bara på dessa lilla steg. Om man inte kan springa fram, går man. Om man inte klarar av att gå, kryper man. Om man inte äns klarar av att krypa – så ramlar man åt rätt håll. Blir även detta snett, så är det bra om man har en vän som kommer med blå ljus, plockar liket från diket och skuffar med skotkärran fram till rätt vägkryssning.

   Sedan tror jag inte att man kommer så långt med att drömma om en värld som skulle plötsligt börja agera på 100% humant sätt. I världen bor det alla varianter av människor. Det ända vi kan som individer göra är att se till att man själv lever som man lär. Gör det lilla – så ofta man kan. Att försöka få någon annan göra någonting – det fungerar oftast inte så bra. Den där ”någon” är en mycket populär person – som gör det mesta, men med mycket litet resultat. Undrar vad som händer när han/hon går till pension?

   Det är nog bäst att man hjälper denna stackars någon lite med traven och gör själv, det lilla som man kan. Förhopningsvis, med tiden, blir det flera som börjar tänka så.

   Kram ”Lilla My”

 2. Hej Lo. Det var några starka ord det.

  YOU are on your own.
  YOU are the guy who will decide where to go.

  SMÅ STEG! Två ord som håller mig i rørelse.

  Likaså tanken:

  ”Vad kan jag redan idag gøra,før att vara nærmare målet imorgon.”

  Det sista tænker jag på flera omgångar i dagen. Det hjælper mig att focusera på det som ær viktigt och tænka genom steg, som inte leder till ”dead end”.

  Stora mål kan kænnas skræmmande i børjan. Dærfør ær det viktigt att dela dessa till små ”mellan”mål. Varje steg man klarar sig ta,ær något att vara stolt øver.

  Vi måste læra oss att vara nøjda på det som vi gør. Stanna en stund och njuta av ”vinnare” kænslan.

  Kram Nina

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s