Några små brev…

I torsdags var det internationella kvinnodagen och det fick oss att tänka lite extra på kvinnors situation runt om i världen och på kvinnors situation här i Sverige. När vi i Sallys läst, funderat och diskuterat kring detta ämne som alltid är aktuellt, men som i dagarna får lite extra fokus, kände vi att vi ville rikta lite uppmärksamhet och tacksamhet till dem  som arbetar för att öka tryggheten bland kvinnor. Vi tänkte då främst på landets alla kvinno-och tjejjourer.

I nästan varje stad runt om i Sverige finns en kvinnojour. Kvinnojourerna erbjuder stöd och skydd åt våldsutsatta kvinnor och deras barn samt arbetar för att bilda opinion och sprida kunskap. Runt om i landet finns också ett 30-tal tjejjourer. De arbetar på lite varierande sätt, men deras gemensamma målgrupp är tjejer och unga kvinnor.

Vi vill rikta ett tack till alla dem som arbetar  inom kvinno- och tjejjourerna. Många ställer upp frivilligt och detta är fantastiskt!

Under helgen träffades Nina och jag på Orust för lite kreativ samvaro 😉 Med stolarna runt köksbordet fulla av papper, pärlor, lim och tapetrullar så började vi klippa och limma. Med några pauser för en kaffe med vispad mjölk ute på verandan, så hade vi efter några timmar lyckats pyssla ett 20-tal små kort. Fjärilskort i varierande mönster av återanvänd tapet =)

Dessa kort skickas som en uppmuntran och ett tack till några av alla dem som ser till att det finns en möjlighet till trygghet och förändring för utsatta kvinnor.

Personal på kvinno- och tjejjourer, tack för att ni finns!

Lo

Vill du läsa mer om kvinnojourernas arbete eller vill komma i kontakt med dem kan du kika här http://www.kvinnojouren.se/

Annonser

 1. Carina Rådström

  Hej !

  Tack för ert underbara lilla kort och era tankar och uppmärksamhet. Denna kreativa ”lilla” gärning skapar en känsla av glädje för oss som arbetar med kvinnorna på våra olika vis. Positiva handlingar ger alltid ringar på vattnet.
  Många glada hälsningar till er från Carina på Kvinnojouren Vändpunkten i Hudiksvall

 2. BEA

  FINT INITIATIV! NI HAR FÅTT MIG ATT FUNDERA ÖVER KVINNORS SITUATION.

 3. Mirre

  Vackra brev!

 4. Tack för besöket Lo. Det var ett krativt möte som du skriver. Barnen sprang runt och tog en sväng vid pysselbordet. Fjärilar över allt … Jag måste nog säga att det är du Lo som är motorn på så många viktiga saker som vi gör. Jag behöver min tid att hänga med i dina tankar – men jag är glad att jag har fått äran att lära känna dig.

  Att ha goda vänner för att prata om allt i livet, gör livet så mycket lättare att leva. Jag tänker på alla dessa unga tjejer och kvinnor som besöker jourer runt Sverige. Det är så viktigt arbete! Vi alla behöver stöd och goda råd ibland, när egna krafter börjar sina och man bara ser en mörk tunnel framför sig.

  Det är många som arbetar frivilligt basis i dessa jourer. Mycket speciella människor som har en kall för att hjälpa andra!

  Kram Nina

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: