Wooster Collective

Wooster Collective grundades 2001 för att lyfta upp kortlivade konst på gatorna i städer runt om i världen. Namnet Wooster kommer från Wooster Street, som ligger i SoHo i New York City. Webbplatsens arkiv sträcker sig tillbaka till januari 2003 och kategorilistan är över 100 artiklar lång. Kategorier omfattar sådana intressanta poster som ”kartong” konst och ”Guerilla trädgårdsskötsel”, samt platser som Tokyo, Dublin och Milwaukee. En riktig inspirationskälla för alla gatukonstälskare. Här kommer några godisbitar för att börja dagen med, men klicka gärna in i Wooster Collective´s hemsida och ta god tid på er att titta runt!

STREET ART

GERILLA KNITTING (S(trick)-Bahn)

ENVIRONMENTAL (The Love Tree)

PERFORMANCE

  

 Jag önskar er en riktigt skön och kreativ torsdag!

””It is the creative potential itself in human beings that is the image of God.” – Mary Daly

Nina

 

Annonser

 1. Nina

  Känner till bubblorna Lo ;O) …

 2. Nina

  PS. Läste ni lilla historien om ”The Love Tree” …. så romantiskt!

 3. Nina

  God morgon Helena. Bara kreativitet sätter gränser. Re-duce, Re -cyckle, Re -design är tre bra ord att ha i baggaget. För ett tag sedan hadde vi en ”tjej” träff där en av dessa mera konstnärliga tjejer visade en fantastisk halsduk … hon hade nystat up en gammal tröja, som hon inte hade behov mera. Vidare hade hon gjort armvärmare av tröjans armar – inget skall kastas och snyggt var det! Tänk på själva kreativa prosessen och allt detta nyskapande – vad man får av det! Sedan är det även en liten ”gerilla action” mot dagens konsumptionssamhälle och en god gärning för miljön!

  Det är som att bli barn igen, när man börjar spinna tankarna vidare. Barn är ju högst kreativa och kan hitta det mest fantastiska saker från det mest udda saker. Att sätta igång och skapa tillsammans med barnen – kvalitetstid i högsta nivå av min mening.

  Gerilla allt – om du frågar mig Helena … ;O) …

 4. Helena

  Hej,

  Känner igen en hel del av detta från Göteborg där jag bor. Stickade halsdukar på lyktstolpar, kramkalas och kuddkrig på järntorget. Det är kul när det sprider sig.

  Gerillaodling pratade vi om på jobbet här om dagen. I Lundby stadsdel ville man ta till vara på initiativet och förra våren erbjöd man alla boende att ansöka om att få låna en bit mark och göra något ”grönt” med. Kanske odla lin, eller ha som köksträdgård, hålla några får, vad man nu kan komma på som ger en grönare stadsdel. Vet att på en rivningstomt startade flera odlingar, bland annat en restaurang som ville odla egna örter och grönsker. Om jag förstår saken rätt har projektet i år spridit sig till hela stan.

  Kanske går det göra gerillafjärilar?

  Helena

 5. Lo

  Amen på det Mary Daly =)
  Åh, det börjar bubbla inombords när jag ser detta, finns så mycket att säga, ännu mer att göra =)
  Morgonkramar Lo

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: