Carpe Diem

Carpe Diem – Fånga Dagen. 1800-talsfilosofen Sören Kierkegaard skrev en gång i tiden att ”Livet är inte ett problem som ska lösas utan en verklighet som skal upplevas.”  Citaten uppmanar oss under förstått att sluta kämpa så fruktansvärt hårt mot oss själva och vårt inre och i stället börja leva med alla de förutsättningar som finns just här och nu.  Jag tänker på Lo´s ”Asfaltsaga. Av ingenting, med fantasin och en låda färgkritor skapar Lo´s barn något alldeles unikt och värdefullt. Förutsättningarna finns i allas räckehåll. Valet är vårt eget.

Vi pysslade igår med Lo ett eget Sally -armband, som vi kallar för ”Lilla Freden”. Det är en påminnelse för oss båda om att det är just vi själva som väljer hur man vill se/leva livet. Igår fick jag SMS från Lo, där hon skriver: ” Jag tittar på mitt armband och ber om frid. Frid i hjärtat så att jag kan se vad som är viktigt i livet, vad som är rätt!  Viktigt och rätt visar sig ofta i livets små saker och ting – liksom i en dag som sista torsdag, då Lo och jag inkl. barnen träffades i vårt torp i Hedekas och pysslade som vanligt från hjärtans lust.

Origami grodor, båtar, tranor, fiskar, osv. osv. i en salig röra …

F och L hjälper till …

… det blev fina fat av lera …

… F gjorde supersöta origami -hundar!

 

Är man på landet så är det grillning som gäller …

… det är en konst att lyckas med marshmellows …

 

Den 28e April skall vi pyssla origami med havstema i Svanesund. Här är en av test -varianterna. Om du vill testa göra dessa båtar själv, kan du klicka in här …

 

Här en annan variant met ståltråd. Vill du testa på dessa själv, kan du klicka här …

I Stenungsund skall vi vika 1000 origami -fjärilar. Så här ser det ut med test -varianten. Vill du testa på dessa söta fjärilar själv, kan du klicka här …

Kaffe Latte a´la Systrarna Sally

Tro och Kärlek T-shirt a´la Systrarna Sally 

Nu sacknas bara ett par snickarbyxor från Systrarna Sally´s Mulle Meck -stil. Byxorna hittade vi i rea igår i en arbetskläderaffär i Stenungsund, men det saknas Sally -touch … kanske några fjärillar med korsstygn … vi återkommer ;O)

 Att pyssla gör mig glad. Att ha likasinnade vänner gör mig ännu gladare! Det finns så mycket smått och gott här i livet att vara tacksam för!

Kram Nina

PS. Det finns många sätt att tjäna vår Herre på. Om du tror att det här är ditt öde, gå då och sök efter det. Endast den som är lycklig kan själv sprida lycka. (Ordens Alkemist Paolo Coelho)

Annonser

 1. Nina

  Tro, Hopp och Kärlek. Tre viktigaste ord i livet!

 2. M

  Vilket vackert kors. Bra med lite armbandspåminnelse!

 3. BEA

  FINT MED EN DAG PÅ LANDET!

 4. Liv

  Ser så mysigt ut! =)

 5. Lo

  En dag som spred glädjen från hjärtat ända ut i tårna =)
  Kram

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: