Imagine

Morgondagen och gårdagen var lika långt borta, men just nu lyste solen klarrött mellan björkarna och luften var sval och mild. Det är en kväll för en sång, tänkte Snusmumriken. En ny visa som ska ha en del förväntan i sig och två delar vårmelankoli och resten bara hejdlös förtjusning över att få vandra och vara ensam och trivas med sig själv. (Tove Jansson: Ur det osynliga barnet)

Den enda sanningen om igårdagen är att den inte finns mera. Varför då kasta bort sin tid och energi för att grubbla något som inte finns idag. Livet handlar mycket om acceptans. Att välja att se, ha och stå ut med både inre och den yttre verkligheten utan att fly, undvika, förvränga eller döma den och att handla utifrån denna verklighet effektivt och i riktning mot sina egna värderingar och mål. Goda minnen skall man istället samla på sig och gå tillbaka för att hämta energi och styrka.

 

På tisdag stod det två stycken Snusmumrikar i åkern i Hedekas. Snusmumrikar hade pysslat en fjärilsönskelykta och det var dags att skicka upp lyktan till gubben i himmelen. Vad som önskades skall stanna hemligt, men just nu fick jag en sådan lust att lyssna på John Lenons Imagine … lyft varandra mina vänner, dröm stort och fyll tankarna med goda minnen när ni lyssnar på Lennons odödliga ord!

Kram Nina

Annonser

 1. Nina

  Lo – ;O)
  Liv, tack för kommentaren!

 2. Nina

  M, min stora idol är Dilbert. Han delar aktiviter till två olika grupper. Aktivitet som skapar ändring och rörelse och aktiviter som han kallar för ”one off” aktiviter, som är ett steg vid sidan av ändring och rörelse. Dessa är aktiviter som ”analyserar” eller ”beskriver” hur man skapar ädnring och rörelse. ”One off” aktiviter produserar inget och skall minskas till det minimala, p.ga. de ger inget. Dvs. livets konstnärer drar i detta sammanhang den längsta pinnen i högen.

 3. M

  Låt oss aldrig glömma Tove Jansson, konsten som ”fångar”-mer i mening av beskriver, livet. (Nästa steg blir akademiker som ska ”fånga”-i mening av beskriva/analysera konsten/konstnären). Det kanske vi kan tala om när vi ses?

 4. Lo

  Där två eller fler samlas… 😉
  Kram

 5. Liv

  Vilken fin idé!

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: