Earth day!

Vår jord är en fantastisk skapelse så rik på liv och skönhet!  Systrarna Sally älskar naturen i alla dess skiftningar och vi vill värna om den på de sätt vi kan. Hur vi än vrider och vänder på det så är det  vår jord och dess samlade resurser som är människans livsrum. Ur ett långsiktigt globalt perspektiv så vet vi att det någonstans finns en  gräns för vilket uttag som är möjligt för oss att göra från dessa resurser. I solidaritet med människor som lever under fattigare, svårare förhållanden och för att värna om vår natur måste många av oss vara beredda  att tänka över vårt sätt att leva. Kanske är det så att vi behöver tänka till kring vad som faktiskt är viktigt och angeläget i våra liv. Tänka till kring vad vi är beredda att förändra för att kunna vara med och ta vår del av ansvaret för att vår jord ska kunna fortsätta  vara en livgivande plats. En livgivande, blomstrande jord där varje människa har en självklar plats!

Med ängar runt knutarna ligger Ninas mysiga torp djupt inne i dalslandskogen. Här träffades vi för några dagar sedan just för att prata om hur vi kan leva livet lite enklare, lite grönare. Systrarna Sallys tror som bekant på the butterfly effect, i vår version att små steg på sikt kan leda till stor förändring och så tänker vi även vad gäller vår miljö. Att det viktiga är att vi utifrån våra möjligheter och kunskaper faktiskt agerar! Om vi alla hjälps åt och tar ansvar för att välja att GÖRA det lilla som vi faktiskt kan för vår jord, ja då kommer på sikt en större positiv förändring att ske!

Systrarna Sally vill att vår jord ska blomma! Och för att uppmuntra och sprida lite glädje på Earth Day band vi en fjäril av björkris, mossa och blommor. Tack vare Ninas flinka fingrar fick fjärilen sin fina form. I Hedekas centrum hittade vi en stor tom planteringsplats, kalas tyckte vi och satte ner vår fjäril där tillsammans med gula vårblommor. En liten gåva från Systrarna Sally till Hedekasborna 😉

I det lilla torpets kök hade vi också vikt små kuvert som vi fyllde med fröer. Även dessa små gåvor från Systrarna Sally som nu finns att finna i städer och byar runt om i bohuslän.

Låt jorden blomma!
Några frön att så
från mig till dig
på Earth Day!


Låt jorden blomma!

Lo

Annonser

 1. Nina

  Livet är en underbar skapande resa! Live the life you love, Love the life you live – course you only get what you give!

 2. Nina

  PS. Idag började jag dagen med att spela http://www.youtube.com/watch?v=GEKgYKpEJ3o … Hey Jude … en underbar Beatles text att börja veckan med!

 3. Nina

  LovE YoU min lilla ”gröna” vän! Hedekas är ett fantastiskt litet samhälle där det bokstavligen bor människor som odlar mark och sliter i skogarna för att jorden skall blomma. Inte minsann är det lätt! För ett tag sedan fick byboarna besked att skolan skall läggas ner, pga. det inte finns tillräckligt med elever i huvudorten Munkedal. Men inte ger dessa härliga folk upp. De samlar krafterna för att starta en friskola. Denna nyvarande skolan har bra rykte och naturen är i knutarna! Vad tänker lokala politiker när de vill att dessa barn skall åka 3 mil buss till Munkedal fram och tillbaka varje dag. Inte hållbarhet i alla fall! Skärp er! Butiken lyckades dessa flitiga människor också rädda och nu har den lokala lilla butiken en ny driftig par som driver det! Bra och Hurra!

  De här människorna ligger mycket nära mitt hjärta. I Hedekas köper man inget från varandra. Här bytts tjänster och det är mycket små saker som man gör tillsammans för att få det mysigt och bra till alla invånarna. Bylaget blommar, liksom jorden ;O)

  Jag är med i det lokala älgjaktlaget. I samma lag finns det folk som har flyttat från både Holland och Danmark till Hedekas, för bara just det ”låta jorden blomma” inställningens skull. Här finns framtid! Vakna politikerna och börja dra pinnar till samma hög som alla andra!

  Jag är uppvuxen i landet och att komma till Hedekas är som att komma hem. En av mina goda vänner har i sin 50-tals bil skylt ”Normal People Worry Me!” , och det kunde jag skriva på. I Hedekas blomstrar kreativitet och team -anda och ingen är sig likt! Härligt!

  Om Gubben i himmelen hör min bön, skall jag innom kort ha möjlighet att heltid driva en liten ”Vinglagård” i ett liknande små samhälle och egna min tid 100% för att få jorden OCH männisorna att blomma! Att ändra livstil och det bekväma är svårt, men som tur är har jag flera likasinnade vänner som tror på att vi är individer och jobbar hårt för mångfalden. Jag älskar er alla! Tack att ni finns! Och Lo, ett speciellt tack för dig och dina underbara stora flygarevingar inkl. klownnäsa! Jag önskar i mitt hela hjärta att även din dröm blir sann innom en kort tid och vi kan ägna vårt tid att snickra fjärilshålkar och byta fjärilsplantor för att ta hand om våran vingade vänner!

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s