Fjärilar för fred i Stenungsund

I helgen var Sallys  inbjudna till Kulturstorm i Stenungsund. Vi var inbjudna för att tillsammans med de härliga Stenungsundsborna vika 1000 Fjärilar för fred.  Att vi vill vika just fjärilar beror på att vi kopplar dem till ”the butterfly effect”.  I vår version blir fjärilen en symbol för att varje människa är viktig. Att det lilla du och jag gör och säger kan ha stor inverkan på någon annans liv. Att vi alla tillsammans är delaktiga i att skapa ”fred” där vi befinner oss just nu. Det är tillsammans som vi skapar den ”lilla fred” som gör att vi alla känner oss trygga bland våra kamrater i skolor och på arbetsplatser.

Vi kommer att fortsätta att vika under två andra tillfällen, men redan nu flyger det många färgglada fjärilar i Fregatten i Stenungsunds kulturhus. Våra barn hjälpte till och dagen blev på alla sätt och vis ett minne som värmer hjärtat länge.  Vi vill tacka alla som deltog i lördagens aktion och hoppas att så många som möjligt kan vara med när vi fortsätter med vikande i slutet av juli.

PS. Det var flera som efterfrågade diagram till fjärilen. Här kommer det – Lycka till!

Kram Lo och Nina med barnen

Ung som gammal, alla vek vi tillsammans!

Wow!  När vi samlade ihop alla fjärilar som vikts under dagen blev det 600 stycken!
Det tog en liten stund att trä dessa på tråd och samla dem i mobiler =)

Upp i taket med mobilerna, högt upp!
Här kommer de fina fjärilarna att fladdra långt in i hösten!

 

En kommentar

  1. Helena

    Så vackert! Wow vilken fjärilseffekt!

  2. Nina

    Igår kväll ”påsade” jag alla Ls och mina fjärilar – både varianter … 150 stk har vi vikt – dags att åka till Stenungsund efter helgen och hänga lite. Vi kanske skall satsa på 2000 istället ;O) … för den ”lilla” och för den ”stora” freden.

  3. Lo

    Här är vi helt inne på ”grodfjärilen” just nu. Den är så söt! En hel mängd fjärilar pryder nu vårt vardagsrumsfönster. Så kul!

  4. Nina

    Det är fjärilar över allt här i Svanesund. L blev kär i den enkla modellen och nu limmar och klipper vi tillsammans som i värsta Volvo -fabrik. Härligt!

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!