Sol,charter och Zorba

I höstas flyttade vi tillbaka till Sverige efter att ha bott utomlands under ett antal år. Våra semestrar under denna tid gick till släkt och vänner i Sverige, så det blev inte så mycket tid över för annat resande. Min man som arbetar inom turism flyger och far ganska mycket så när han väl är ledig tycker han att det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt.

 Men, nu när det blivit dags för min mans 40-års dag  har vi get oss av på en liten tur.
På min mans önskelista stod det högst upp; lata dagar i solen vid en pool och strax under detta stod det; god mat och desserter i mängd!


Så för att göra min älskade make till viljes så har vi nu tagit en charter till Rhodos. Vi har rest en del genom åren men aldrig tidigare på detta sätt, för oss är detta något helt nytt. Vi är på charter och  bor på ett av de där hotellen där alla får ett färgglatt armband om handleden, ett armband som betyder mat och desserter i mängd!
Tillsammans  med 300 andra glada charterresenärer från Polen, England, Tyskland och Danmark ska vi under en veckas tid äta tsatsiki, dricka dricka, flyta på knallgula madrasser i poolen , dofta solskyddskräm och bara vara.

Vi har nyss anlänt, barnen leker i poolen, maken slumrar i solsängen och jag , jag bara är. Det var länge sedan jag var i Grekland sist och jag sitter på poolkanten och funderar lite över vilket Grekland som kommer att möta oss när vi kliver utanför charterhotellet?

Kris och arbetslöshet, fetaost och oliver, sol och tempelruiner, musik och Zorba!
Associationerna vandrar fritt och jag upptäcker att jag stannar till, dröjer mig kvar hos Zorba!
Zorba greken som dansar bort sorgerna med kraft och glädje!

Kanske är det alla de generöst leende och förväntansfulla människorna runt poolen som får  mig  att dröja kvar vid  Zorba.
Flip-flop glada fötter som dansar i takt till den höga popmusiken, bleka ansikten som tacksamt vänder sig mot solen. Polacker, engelsmän, tyskar och danskar, alla har de  pausat problemtänket ett tag och de väljer att istället njuta några dagar av sol, pool, desserter och dans!

Eller är det kanske så att det är Greklands kris i sig som får mig att stanna upp vid Zorba och som gör glädjen runt poolen mer påtaglig, nästan lite bullrande vacker? Kanske är det så att ju tuffare och slitsammare vår vardag är desto mer behöver  vi Zorbas vishet. Vi behöver lägga allt åt sidan, vända ansiktet mot solen, le och dansa!

 Trots allt, le och dansa!

Lo

bild:alfred eisendtaedt/life magazine
Annonser

 1. juliasvardag

  Härligt!

 2. Nina

  Gränsen mellan vishet, levnadsvisdom och galenskap är som ett tunt hårstrå. Idag galenskap – impulsiv handling – imorfon vishet och levnadsvisdom – eller vise versa. Men du har rätt Lo – så länge vi följer vårt hjärtas kall – blir allt rätt till slut! Vi lever bara en gång i livet … det gäller att våga hoppa när det känns så i hjärtat!

 3. Lo

  Si,ibland grubblar vi för mycket …och ibland är livet lite för mycket, för tufft, för hårt. Kanske allra mest just då behöver vi skrattet och dansen. Som en paus och kanske än mer som något vi vinner ny kraft ur. Att dessutom dansa tillsammans, det är power 😉 Och, yes, det är vishet, levnadsvisdom 😉

 4. Nina

  Zorbas vishet? … ;O) … men du har så rätt Lo – ibland grubblar vi lite för mycket, saker och ting har en vana att fixa sig själva till slut på ett eller annat sätt. Det är fredag och fredagsmyspys. Dags att glömma vardagen för en stund och njuta av livets lilla goda!

  • Mattias diras:Som flitig the Economist-le4sare kan jag inte he5lla med. Tycker the Economist otsfat skriver utme4rkta och insiktsfulla artiklar om Ryssland. Att bilden i de politiska artiklarna otsfat e4r mf6rk beror pe5 att utvecklingen i Ryssland under Putin-regimen i me5nga avseenden varit mf6rk (f6kad korruption, minskad pressfrihet, tilltagande valfusk, terrorde5d, poloniummord, gasbre5k, hje4rntve4ttade Putin-jugend-rf6relser etc, etc.).

 5. Liv

  Javisst blir livet lättare med sol,skratt och dans =) Så sant!

 6. Livet blir onekligen lättare och roligare med glädje, skratt och lite dans.
  Härligt inlägg!
  Birgitta

 7. Oh..ja! vad fint och klokt och så verkligen sant! gillar *****

  kramar Lycke

 8. M

  Absolut! Alla borde vi dansa mer! Underbart!/M

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Vi blir väldigt glada!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: